Acasă Politic Bucuresti: Trasculescu cercetat in libertate

Bucuresti: Trasculescu cercetat in libertate

DISTRIBUIȚI

114569 – 12112012 – Deputatul Alin Trasculescu, presedinte al PDL Vrancea, retinut sambata noaptea pentru trafic de influenta si spalare de bani, a fost eliberat luni dimineata din arestul Politiei Capitalei.

„La orele 5.40 a expirat ordonanta de retinere. Domnul deputat Alin Trasculescu este liber. Directia Nationala Anticoruptie a comunicat arestului hotararea luata si s-a admis solicitarea noastra ca in situatia in care se impune o interdictie sa se impuna interdictia de a parasi tara”, a declarat Cristian Ene, avocatul lui Trasculescu.

Deputatul PDL Vrancea Alin Trasculescu a fost retinut pentru 24 de ore, sambata seara, dupa ce a fost prins in flagrant de politisti in timp ce lua mita de la un om de afaceri.

El este cercetat pentru trafic de influenta, instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la infractiunea de spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta, potrivit procurorilor DNA.

In perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, Trasculescu, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al Organizatiei Judetene Vrancea a PDL, a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza), initial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 euro. Pentru obtinerea acestor foloase, Trasculescu a lasat sa se creada ca are influenta asupra reprezentantilor autoritatilor locale din judetul Vrancea, pentru a-i determina sa solicite realizarea unor obiective de investitii in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) si asupra functionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului cu atributii de verificare, avizare si aprobare in derularea procedurii specifice aceluiasi program, precum si asupra reprezentantilor unei societati comerciale, pentru a-i determina sa deruleze o relatie contractuala cu firma administrata de denuntator. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.