Acasă Politic Arad: Test de exploatare a Sistemului Informatic pentru Cardul de Sănătate

Arad: Test de exploatare a Sistemului Informatic pentru Cardul de Sănătate

DISTRIBUIȚI

 – 115520 – 19122012 – Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţă finalizarea implementării şi testării Sistemului Informatic pentru Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate (CEAS).

Momentul a fost marcat la Arad prin lansarea etapei-pilot de exploatare a sistemului, primul beneficiar fiind un veteran de război, potrivit unui comunicat al CNAS.

Cardul (CEAS) reprezintă un instrument la purtător pentru identificarea pacientului în sistemul naţional de asigurări sociale de sănătate şi permite decontarea serviciilor medicale reale efectuate de acesta.

Conform HG 900/2012, cardul va fi obligatoriu de la 1 ianuarie 2013 pentru toţi cetăţenii români de peste 18 ani şi va conţine datele de identificare ale posesorului: numele acestuia, codul unic de asigurat (format din 20 de caractere şi diferit de CNP), precum şi informaţii medicale despre deţinător.

Cardul Electronic de Asigurări Sociale de Sănătate se va distribui în prima parte a anului 2013, costul acestuia fiind suportat din bugetul Ministerului Sănătăţii, Imprimeria Naţională coordonând procesul de realizare a suportului din plastic. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.