Acasă Politic Bucuresti: ANRMAP face plangere penala impotriva Ancai Boagiu

Bucuresti: ANRMAP face plangere penala impotriva Ancai Boagiu

DISTRIBUIȚI

115168 – 06122012 – Presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP), Dan Vladescu, a anuntat, joi, ca vor fi facute plangeri penale impotriva fostului ministru al Trasporturilor Anca Boagiu si a Cristinei Traila, fostul presedinte al ANRMAP.

Ele sunt suspectate ca au acordat facilitati, in mod ilegal, firmei omului de afaceri Nelu Iordache, in contractele de achiziti publice, informeaza Romania Tv.

Dan Vladescu a precizat ca au fost constatate nereguli privind conditiile de achizitii publice din contractele pentru autostrada Arad-Nadlac si a drumului Orastie-Sibiu.

In afara de plangerile penale impotriva celor doi fosti demnitari, ANRMAP a mai luat si alte masuri in acest caz, aplicand amenzi in valoare de 200.000 de lei.

Nelu Iordache a fost arestat pentru 29 de zile, fiind cercetat pentru deturnarea unor fonduri europene.El este acuzat ca ar fi schimbat in mod ilegal, in calitate de administrator al firmei SC Romstrade SRL, destinatia sumei de 25 milioane de lei, bani incasati in vederea proiectarii si executiei lucrarilor la primul tronson din autostrada Nadlac – Arad, catre achitarea unor datorii ale societatilor in care era direct interesat. Lucrarea a fost finantata in proportie de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene.Ulterior, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a reziliat acest contract. In plus, omul de afaceri mai este acuzat de delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.