Acasă Politic Bucuresti: Basescu cere romanilor sa nu voteze candidatii cu dosar penal

Bucuresti: Basescu cere romanilor sa nu voteze candidatii cu dosar penal

DISTRIBUIȚI

115071 – 04122012 – Presedintele Traian Basescu a criticat luni seara, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, implicarea numelui sau in campania pentru alegerile generale prin intermediul materialelor electorale ale partidelor. Traian Basescu a prezentat o serie de afirmatii extrase din declaratiile si materialele electorale ale USL pe care le-a catalogat drept minciuni, explicand ca rostirea numelui sau il oblige sa iasa cu declaratii publice.

Presedintele a spus ca unele afirmatii ale liderilor USL, incepand cu Victor Ponta, referitoare la diverse teme, inclusiv la unele „nelinisti” care ar fi in UE, daca el nu l-ar numi premier pe candidatul propus de USL, si a subliniat ca alegerile din 9 decembrie se refera la Parlament si nu la premier.

„M-ar bucura daca in locul acestor mesaje mincinoase ar spune cum creeaza locuri de munca, cum vor asorbi bani europeni, cum consolideaza institutiile, cum cred ca va arata raportul MCV, cum rezolva problema Schengen”, a spus Traian Basescu.

Presedintele a anuntat ca nu va permite ca o persoana care are dosar penal sa ajunga sa depuna jurmantul de ministru, cu trimitere clara la Liviu Dragnea.

“Voi fi extrem de exigent cu cei care au dosare penale, sa nu isi imagineze ca un om cu dosar penal va avea ocazia sa depuna juramantul in fata mea”, a avertizat seful statului.

“Eu batalia o voi da strict, strict, pentru respectarea Constitutiei si a statului de drept. Va pot spune cu certitudine ca orice presiune ar face, nu voi abdica de la Constitutie si de la legile tarii. Trebuie sa inteleaga, nu imi voi aseza pe constiinta un moment in care, de dragul de a-mi fi bine, sa abdic de la responsabilitatea de a respecta Constitutia”, a mai spus Basescu referitor la o eventuala suspendare a sa in cazul in care nu accepta, dupa 9 decembrie, numirea lui Victor Ponta ca premier.

De asemenea, Traian Basescu le-a cerut romanilor sa nu voteze politicieni care au dosare penale, pentru a arata astfel Europei ca au o atitudine corecta fata de cei corupti.

“Le sugerez romanilor ca, indiferent cat de frumos le vorbeste un candidat, fie de la USL, fie de la ARD, daca stiu ca are dosar penal ii rog pe romani sa nu il voteze. Romanii au ramas singurul reper, avand in vedere numarul mare de respingeri privind ridicarea imunitatii in parlament, Borbely, Dobre, Stan, ministrii incompatibili, in UE, liderii politici au remarcat inapetenta clasei politice de a reactiona ferm impotriva coruptiei. Singurul reper care ne poate recredibiliza este votul din 9 decembrie, mi-as dori ca romanii sa le demonstreze Europei ca nu tolereaza coruptia”, a afirmat presedintele. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.