Acasă Politic Bucuresti: Cresterea taxelor si impozitelor, in pixul primarilor

Bucuresti: Cresterea taxelor si impozitelor, in pixul primarilor

DISTRIBUIȚI

115325 – 12122012 – 2013 va fi anul in care va inra in vigoare actualizarea, cu rata inflatiei, a taxelor si impozitelor locale, asa cum prevede, de altfel, lagislatia fiscal. Guvernul stabileste limitele minime si maxim intre care se pot produce aceste modificari, insa decizia de crestere sau scadere ramane la latitudinea administratorilor locali- primary si consilii locale.

In urma cu cateva luni, Ministerul Finanţelor a publicat un proiect de hotărâre privind actualizarea taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani, respectiv majorarea acestora cu 16,05%, reluând în mare parte prevederile unui proiect de ordonanţă publicat de minister în luna martie, dar care nu a ajuns să fie aprobat în Guvern.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat că primarii vor decide dacă impozitele, taxele şi amenzile locale vor fi majorate anul viitor cu 16%, raportat la inflaţia din perioada 2010-2012, şi a arătat că s-a enervat că reprezentanţii Ministerului Finanţelor nu l-au consultat şi nu au explicat mai clar. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.