Acasă Politic Bucuresti: Niţă (PSD): Ministerul de Finanţe nu trebuie să ajungă la PNL

Bucuresti: Niţă (PSD): Ministerul de Finanţe nu trebuie să ajungă la PNL

DISTRIBUIȚI

 – 115341 – 13122012 – Ministerul de Finanţe din viitorul Guvern USL nu trebuie să fie al PNL, ci al partidului care a dat premierul. Acest minister reprezintă „mâna dreaptă a oricărui prim-ministru”. E nevoie de un ministru „pragmatic şi cu viziune”, care să nu se limiteze la o „activitate strict contabilă”. Declaraţiile au fost făcute la RFI de vicepreşedintele PSD, Constantin Niţă. Presa centrală din România a speculat că Ministerul de Finanţe ar putea reveni liberalilor în viitorul Executiv.

Întrebat dacă ar fi de acord ca Ministerul de Finanţe să fie al PNL, Constantin Niţă a răspuns: „Nu, pentru că după opinia mea, Ministerul de Finanţe reprezintă mâna dreaptă a oricărui premier. Ministerul de Finanţe trebuie să fie de regulă al celui care reprezintă partidul de guvernământ sau cel care are primul-ministru. Asta este o chestiune la care eu ţin foarte mult”.

Niţă precizează că „primul-ministru trebuie să-şi implementeze un anumit program şi de regulă, el trebuie să aibă întotdeauna, zi şi noapte, un ministru de Finanţe care să-i dea soluţiile necesare de implementare a unor proiecte şi programe. Este nevoie de un ministru de Finanţe pragmatic şi cu viziune, care să nu se limiteze la o activitate strict contabilă”. Vicepreşedintele PSD spune în concluzie că „Ministerul de Finanţe trebuie să fie categoric al primului-ministru!”. Ministerul de Finanţe este dorit „cu prioritate” de PNL la stabilirea listei Executivului după alegeri, a anunţat preşedintele liberal, Crin Antonescu, la începutul lunii decembrie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.