Acasă Politic Bucuresti: Nelu Iordache, sărbători după gratii

Bucuresti: Nelu Iordache, sărbători după gratii

DISTRIBUIȚI

 115040 – 03122012 – „Regele asfaltului” Nelu Iordache a fost arestat preventiv pentru 29 zile. Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi atacata cu recurs. „In privinta eliberarii, este greu sa iti inchipui ca vei castiga eliberarea clientului dupa ce deja a intrat. Important era sa se previna, sa nu se ajunga pana acolo. S-au incercat toate procedurile prevazute de lege. Se vede treaba ca DNA a avut castig de cauza”, a spus Ion Panaitescu, avocatul lui Iordache, la Romania TV.

Omul de afaceri a fost retinut sambata de Directia Nationala Anticoruptie in dosarul in care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani. In urma audierilor, procurorii anticoruptie au decis sa emita o ordonanta de retinere de 24 de ore pentru omul de afaceri. 

Duminica, el a fost adus din arestul Politiei Capitalei la Tribunalul Bucuresti pentru judecarea propunerii de arestare preventiva. Decizia tribunalului privind arestarea preventiva a fost anuntata dupa expirarea ordonatei de retinere a lui Iordache. Totusi, acesta nu a parasit tribunalul, asteptand decizia.

Printre altele, Nelu Iordache este acuzat ca ar fi schimbat in mod ilegal, in calitate de administrator al firmei SC Romstrade SRL, destinatia sumei de 25.000.000 lei, bani incasati in vederea proiectarii si executiei lucrarilor la primul tronson din autostrada Nadlac – Arad, catre achitarea unor datorii ale societatilor in care era direct interesat. Lucrarea a fost finantata in
proportie de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene.
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a reziliat recent contractul pentru construirea primului tronson al autostrazii Nadlac-Arad, incheiat cu o asociere din care face compania Romstrade, controlata de omul de afaceri Nelu Iordache, motivul principal fiind intarzierea lucrarilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.