Acasă Politic București: Începe din nou gâlceava în Justiție

București: Începe din nou gâlceava în Justiție

DISTRIBUIȚI

115629 – 27122012 – Ministrul Justiţiei a transmis joi, 27 decembrie 2012, preşedintelui României, propunerile pentru numirea  în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a lui Tiberiu Mihail Nițu, respectiv a lui Ioan Irimie pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit dispoziţiilor art.54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de zedce ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Totodată, pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei au fost publicate analiza comparativă a interviurilor care au avut loc la Ministerul Justiţiei şi la Consiliul Superior al Magistraturii în cadrul procedurii de numire a procurorului general al PÎCCJ şi a procurorului şef al DNA şi transcrierea înregistrării şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM din data de 22 noiembrie 2012.

Mona Pivniceru a declarat recent că nu renunță la propunerile lui Tiberiu Niţu pentru funcţia de procuror general al României şi a lui Ioan Irimie pentru cea de procuror-şef al  DNA, chiar dacă cei doi au fost respinși de CSM. În motivarea respingerii celor doi, magistrații CSM notează, printer altele, că Ioan Irimie nu cunoaşte instituţiile UE, iar Tiberiu Niţu are o rezistenţă scăzută la stres. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.