Acasă Politic Constanta: Primarul din Navodari a fost trimis in judecata

Constanta: Primarul din Navodari a fost trimis in judecata

DISTRIBUIȚI

115263 – 10122012 – Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, in  sarcina sa reţinându-se infractiunea de dare de mita.

            Potrivit unui comunicat al DNA, in acelasi dosar a fost trimis în judecată Nicolae Valcu, pentru marturie mincinoasa si fals in declaratii.

            Potrivit procurorilor, in perioada iunie-octombrie 2012, Nicolae Matei i-a solicitat unui ofiter de politie judiciara cu functie de conducere (denuntator in cauza) sa-i ofere protectie si
sa intervina in anchetele penale care-l vizau si pe care le considera abuzive, nejustificate si motivate politic.

            ”In schimb, la data de 18 octombrie, inculpatul Matei i-a promis ofiterului de politie, iar la data de 25 octombrie i-a si dat acestuia, doua loturi de teren situate in Navodari, cu o  aloare de piata de 46.160 de euro. Darea acestor terenuri s-a facut indirect, prin intermediari, cu simularea unor vanzari consemnate in doua contracte semnate de respectivii intermediari, pentru care s-ar fi platit 59.000 lei. In realitate nu s-a platit niciun ban”, se specifică în comunicatul DNA.

            In acel context, la data incheierii contractelor, unul dintre intermediari, Nicolae Valcu, a dat, in fata notarului, o declaratie care nu corespunde adevarului, sustinand ca a primit suma de 59.000 lei, reprezentand pretul achizitionarii a doua loturi de teren din Navodari, care au facut obiectul contractelor de vanzare-cumparare.

            In fata organelor de urmarire penala, inculpatul Valcu a dat declaratii mincinoase. Pe 15 noiembrie, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Nicolae Matei.

            Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Constanta. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.