Acasă Politic Bucuresti: Al doilea român mort în Alegeria

Bucuresti: Al doilea român mort în Alegeria

DISTRIBUIȚI

116189 – 21012013 – În după-amiaza zilei de 20 ianuarie, autorităţile algeriene au informat oficial Ambasada României de la Alger că unul dintre românii care se aflase în complexul de la In Amenas în timpul atacului terorist, a încetat din viaţă, a declarat, duminică seara, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor E%xterne, Robert Cazanciuc.

“Menţionăm că este vorba despre cel de-al cincilea cetăţean român aflat în zona de confruntare. Din informaţiile obţinute de autorităţile române, rezultă că decesul a intervenit, în spital, urmare a rănilor grave suferite, înregistrate anterior. Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profunda dezamăgire pentru faptul că autorităţile algeriene nu ne-au informat corect, complet şi la timp în legătură cu situaţia reală de sănătate a cetăţeanului român. Partenerii occidentali ne-au confirmat în cursul zilei de ieri şi în această dimineaţă că ultimul dintre cetăţenii români era eliberat şi spitalizat – în condiţiile în care nu a fost permis accesul la faţa locului. Încheierea operaţiunii militare de la In Amenas a dezvăluit adevărata dimensiune a atacului terorist, numărul mare de victime şi violenţa morţii multor cetăţeni. Ministerul Afacerilor Externe va asigura repatrierea corpurilor neînsufleţite ale celor doi cetăţeni români”, a mai spus Cazanciuc.

Al doilea român care a murit în atacul terorist din Algeria era din Ploieşti şi avea doi copii – un baiat elev şi o fetiţă de vârstă preşcolară.

În atacul din Algeria şi-a mai pierdut viaţa un bărbat în vârstă de 36 de ani din Bărcăneşti (Prahova), in timp ce alţi trei români au fost salvaţi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.