Acasă Politic Alba: Presedintele TNL Alba a demisionat

Alba: Presedintele TNL Alba a demisionat

DISTRIBUIȚI

116620 – 04022013Preşedintele organizaţiei judeţene a Tinereului Naţional Liberal (TNL) din Alba, Rareş Buglea, şi-a dat demisia după ce a cerut sterilizarea femeilor de origine rromă.

Buglea a scris, sâmbătă, pe contul său de Facebook că susţine sterilizarea „femeii rrome” dacă, după prima naştere, o anchetă socială va dovedi că aceasta „nu are condiţii şi nici intenţia de a creşte primul prunc în condiţii cât de cât umane”.

Buglea a postat pe reţeaua de socializare un mesaj în care povesteşte o acţiune desfăşurată atunci când activa în cadrul organizaţiei PAKIV România, un ONG ale cărui atribuţii erau inclusiv drepturile minorităţii rome.

„Am introdus noi apa în ţigănime (apropo, când întrebi pe cineva de acolo unde locuieşte mai nou nu zice ţigănime, zice lângă Dedeman) Ei bine, dragii mei, acolo s-a introdus apă şi un strat subţire de pavele (aşa, de dragul votului), dar este total insuficient! În loc de apă, va fi enorm de greu să introducem mentalitate şi educaţia acolo şi mai ales, zic eu, educaţia sexuală. Știu că falşii umanişti mă vor critica aspur, dar susţin în continuare sterilizarea femeii rrome, dacă după prima naştere la ancheta socială se dovedeşte că nu are condiţii şi nici intenţia de a creşte primul prunc în condiţii cât de cât umane, de ce să mai lăsăm să îl nască şi pe al doilea şi pe al cincilea? Să plătească statul ajutoare sociale şi să punem noi 10 lacăte pe poartă?”, scrie Bulgea pe Facebook.

„Iubesc omul indiferent de culoarea, religia, originea lui, însă ceea ce facem noi acum, adică familia de români care are un copil, maxim doi, iar familia de ţigani, şi aici mă refer la ţiganii cei mai needucaţi şi neintegraţi, de la 5 copii în sus, este o dovadă de inconştienţă şi iresponsabilitate faţă de viitorul acestei ţări. Şi cred că le asigurăm un viitor foarte sigur copiilor noştri, pe când vor fi ei mari, iar ponderea va fi de la 5 la 1”, completează preşedintele TNL Alba.

Rareş Buglea spune că ideea sa nu este o măsură rasistă, ci doar una socială menită să ajute aceşti oameni.

Totodată, el precizează că propunerea lui nu are niciun fel de legătură cu PNL. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.