Acasă Politic Bruxelles: Intalnire intre Sorin Oprescu si comisarul pentru Politica Regionala despre implementarea...

Bruxelles: Intalnire intre Sorin Oprescu si comisarul pentru Politica Regionala despre implementarea Strategiei Europa 2020

DISTRIBUIȚI

117279 – 27022013 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, se afla zilele acestea la Bruxelles, la invitatia comisarului europen pentru Politica Regionala si Urbana, Johannes Hahn, unde participa la prima sesiune de comunicari intre Comisia Europeana si reprezentantii capitalelor Uniunii Europene.

Alaturi de Sorin Oprescu, la eveniment vor participa primarii din Amsterdam, Atena, Berlin, Bratislava, Bruxelles, Lisabona, Ljubljana, Luxemburg, Madrid, Nicosia, Roma, Sofia, Stockholm, Tallinn, Valetta, Viena, Vilnius, Varsovia si Zagreb, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucuresti.

Intalnirea isi propune sa promoveze un dialog constant intre orase si Comisia Europena, pentru implementarea obiectivelor de dezvoltare cuprinse in strategia Europa 2020. Una dintre temele de discutie este contribuita capitalelor europene la depasirea crizei economice, sociale si financiare, dar si rolul primarilor acestora in implementarea obiectivelor strategiei Europa 2020.

Se asteapta ca la incheierea acestei intalniri primarii capitalelor si Comisarul pentru Politica Regionala si Urbana sa adopte o declaratie comuna, prin care isi asuma rolul oraselor pe care le reprezinta, ca motoare de dezvoltare durabila, inteligenta si incluziva.

In cadrul evenimentului, primarii se vor intalni si cu vicepresedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes, comisar pentru Agenda Digitala, si cu Janez Potocnik, comisarul european pentru Mediu.

Agenda Digitala face parte din Strategia Europa 2020, propunand o mai buna exploatare a potentialului tehnologiilor informatiei si comunicatii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.