Acasă Politic Bruxelles: Ministrii de Externe din UE discuta evolutiile din lumea araba si...

Bruxelles: Ministrii de Externe din UE discuta evolutiile din lumea araba si situatia din Mali

DISTRIBUIȚI

116606 – 04022013 – Ministrul Titus Corlăţean, participă luni la reuniunea miniştrilor afacerilor externe sau afacerilor europene din statele membre ale UE, care se desfăşoară la Bruxelles.

Pe agenda reuniunii Consiliului Afaceri Generale figurează prezentarea programului de lucru al Preşedinţiei irlandeze, precum şi pregătirea reuniunilor Consiliului European din 7-8 februarie şi 14-15 martie, potrivit MAE.

În pregătirea reuniunii şefilor de stat şi de guvern din 7-8 februarie, miniştrii vor avea un schimb de opinii cu privire la relaţia Uniunii Europene cu principalii parteneri comerciali internaţionali şi relaţiile externe ale Uniunii Europene, în special evoluţiile în lumea arabă la doi ani după debutul ”Primăverii Arabe” şi situaţia din Mali.

În marja Consiliului Afaceri Generale, ministrul Titus Corlăţean participă la un dejun de lucru al miniştrilor cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy. Principalul subiect care va fi abordat în cadrul dejunului de lucru vizează negocierile privind viitorul cadru financiar multianual post-2013. Schimbul de opinii se va axa preponderent pe aspecte politice sensibile pentru Statele Membre, în pregătirea reuniunii liderilor europeni din 7-8 februarie, a cărei miză constă în finalizarea negocierilor şi ajungerea la un acord privind bugetul european post-2013. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.