Acasă Politic Bucuresti: Blaga: “Bugetul este bazat pe creşterea de taxe şi impozite”

Bucuresti: Blaga: “Bugetul este bazat pe creşterea de taxe şi impozite”

DISTRIBUIȚI

116638 – 05022013 – Parlamentarii PDL vor vota împotriva proiectului de buget pentru că este unul „care distruge sectorul privat” şi nu susţine reformarea instituţiilor, a declarat Vasile Blaga, preşedintele PDL.

„Nu am considerat necesar să avem o întâlnire cu premierul pentru o prezentare a bugetului. Văd că îl doare lucrul ăsta, pentru că proiectul de buget este de o claritate remarcabilă; el arată limpede şi fără ocolişuri alegerea făcută de Guvernul Ponta: nereformarea instituţiilor cu preţul distrugerii sectorului privat. Sectorul privat plăteşte de fapt salariile şi în sectorul public, plăteşte pensiile şi care ţine România pe linia de plutire. Bugetul este bazat pe creşterea de taxe şi impozite, consecinţa modului în care a fost construit bugetul va fi îngroparea a peste 150.000 de societăţi comerciale, împingerea în sărăcie a micilor agricultori şi compromiterea oricărei şanse de a avea creştere reală în economie”, a spus Blaga în cadrul dezbaterilor generale la proiectul de buget din plenul Parlamentului.

Blaga a adăugat că USL „a împins ţara până în pragul conflictelor de stradă”, iar după 10 luni de guvernare USL românii trăiesc mai rău decât anul trecut.

„Aţi spus că sunt cetăţeni buni, cetăţeni răi, că dumneavoastră sunteţi cetăţeni buni şi desigur că după ani de propagandă românii v-au crezut. Sunteţi la guvernare de nu mai puţin de 10 luni, iar acum se trăieşte mai rău decât anul trecut şi prin zecile de noi taxe şi impozite se va trăi şi mai rău. Românii trebuie să ştie că firmele şi cetăţenii vor plăti facturi mai mari ca urmare a inconsecvenţei acestui Guvern. Am putea să înţelegem lipsa de înţelegere, confuzie, dacă aţi fi fost la guvernare de două luni, dar sunteţi de 10 luni. 10 luni de înşelare a încrederii opiniei publice, 10 luni cu zero măsuri de creştere economică, dar cu zeci de impozite, 10 luni cu zero rezultate în combaterea evaziunii, zero progrese în absorbţia fondurilor europene, 10 luni în care singurele locuri de muncă pe care le-aţi făcut au fost pentru a vă aduce prietenii în Guvern. Avem un Guvern incompetent condus de domnul Ponta, cu toate astea, prin votul covârşitor primit responsabilitatea de a găsi soluţii este a dumneavoastră mai mult ca niciodată”, a adăugat Blaga. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.