Acasă Politic Bucuresti: Blaga cere dezbaterea raportului MCV in Parlament

Bucuresti: Blaga cere dezbaterea raportului MCV in Parlament

DISTRIBUIȚI

116600 – 04022013 – Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, cu privire la raportul MCV prezentat de Comisia Europeană că este al doilea astfel de document negativ pentru România, principala cauză fiind criza politica din vara trecută.

Vasile Blaga spune că liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, trebuie să iniţieze o dezbatere parlamentară pentru a stabili cum pot fi îndeplinite condiţiile prevăzute în raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Liderul PDL adaugă că pentru a evita un nou raport negativ trebuie să nu mai fie făcute presiuni la nivelul justiţiei. „Să nu mai facem presiuni la nivelul justiţiei, să nu mai atacăm un şef de justiţie înaintea unei decizii importante ale respectivei instituţii, fie că e ANI, CCR sau ICCJ”, a spus Vasile Blaga.

Comisia Europeană a făcut public raportul MCV pentru România în care este apreciat progresul ţării în lupta anticorupţie, dar în care este, în acelaşi timp, criticată lipsa de independenţă a justiţiei şi presiunile pe care mass-media le fac la nivelul sistemului judiciar. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.