Acasă Politic Bucuresti: CSAT decide daca Romania trimite militari in Mali

Bucuresti: CSAT decide daca Romania trimite militari in Mali

DISTRIBUIȚI

116650 – 05022013 – Sedinta CSAT, care a inceput marti,la orele 14.00, are pe ordinea de zi mai multe subiecte intre care participarea la misiunea UE in Mali, strategia de securitate cibernetica si privatizarea CFR Marfa.

Potrivit unui comunicat al Administratiei prezidentiale, pe ordinea de zi a reuniunii figureaza masurile adoptate de catre Romania in vederea punerii in aplicare a regimurilor de sanctiuni instituite pe plan international, precum si realizarea, in cadrul NATO, a unui plan de contingenta pentru Romania.

Membrii Consiliului vor discuta si despre participarea fortelor armate ale Romaniei care se trimit la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman in anul 2013, despre planul multianual de restabilire a capacitatii de lupta a Armatei Romaniei, precum si despre participarea Romaniei la misiunea Uniunii Europene de instruire in Mali in anul 2013.

Pe ordinea de zi a sedintei CSAT mai figureaza proiectul de Lege pentru punerea in aplicare a Codului de procedura penala si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii procesual penale.

CSAT va dezbate si strategia de securitate cibernetica.

Tot marti, CSAT discuta proiectul de hotarare a Guvernului pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa „C.F.R. Marfa” – S.A. si a mandatului Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia.

Va fi discutat si programul de activitate al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru anul 2013. Pe timpul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala, se mai arata in comunicat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.