Acasă Politic Bucuresti: Doua expozitii de amploare la Muzeul National de Istorie

Bucuresti: Doua expozitii de amploare la Muzeul National de Istorie

DISTRIBUIȚI

116624 – 04022013 – Muzeul Naţional de Istorie a României va organiza anul acesta două expoziţii de amploare – „Comorile Chinei” (mai-august) şi „Aurul şi argintul antic al României” (septembrie – decembrie). 

„Comorile Chinei” va fi o expoziţie de o importanţă excepţională cuprinzând artefacte din patrimoniul cultural al Chinei şi va fi organizată în colaborare cu Centrul Naţional de Schimb de Patrimoniu Cultural din China. Vor fi incluse 101 de exponate, care cuprind obiecte de bronz preistorice, figurine din Armata de Teracotă (dinastia Qin), bunuri culturale legate de Drumul Mătăsii (dinastiile Han şi Tang) şi alte bunuri culturale (dinastiile Song, Yuan, Ming şi Qing). Armata de Teracotă a fost descopertă în anul 1974. Pe locul sitului a fost construit şi un muzeu de sit în acelaşi an. Estimările arată că sunt mai mult de 7000 de soldaţi, 100 de care şi 100 de cai în cele trei arii cercetate. Toate statuile sunt în mărime naturală, soldaţii având între 1,7-1,9 m înălţime, iar caii între 1,5 m înălţime şi 2 m lungime. Armata de Teracotă oferă importante informaţii lumii moderne despre organizarea militară, cultura şi arta în timpul dinastiei Qin.

Expoziţia ”Aurul şi argintul antic al României” îşi propune să reunească unele dintre cele mai reprezentative piese arheologice de aur şi de argint descoperite pe teritoriul României, obiecte datate din neolitic până în secolele VI-VII p. Chr. Expoziţia urmează să se verniseze mai întâi la sediul Muzeului Naţional de Istorie a României urmând apoi să fie itinerată în cel puţin 12 muzee din România. La acest eveniment au confirmat participarea, alături de Muzeul Naţional de Istorie a României, 31 de instituţii muzeale din toată ţara. Dintre piesele selectate unele se află în expoziţia Tezaur Istoric a Muzeului Naţional de Istorie a României şi pot fi văzute doar la Bucureşti, altele sunt expuse în diferite muzee de istorie şi arheologie din ţară, în timp ce altele, deşi cunoscute prin publicaţii de specialitate, sunt încă păstrate în depozite. Reunind un patrimoniu valoros expoziţia va oferi o succesiune de stop-cadre prilejuind o incursiune în timp, din neolitic până în secolul al VII-lea p. Chr. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.