Acasă Politic Bucuresti: Dragnea vrea ca regionalizarea să fie finalizată până în decembrie

Bucuresti: Dragnea vrea ca regionalizarea să fie finalizată până în decembrie

DISTRIBUIȚI

116653 – 05022013 – Vicepremierul Liviu Dragnea susţine că regionalizarea nu este o decizie politică, ci o necesitate economică în principal, drept pentru care speră ca să nu fie numai un proiect al USL.

“M-am întâlnit cu mai mulţi ambasadori – din Ungaria, Franţa, Belgia. I-am rugat să fie de acord să lucrăm la reorganizare administrativă şi teritorială. Nicio ţară nu poate suporta două procese de asemenea magnitudine. Prin natura funcţiei din Guvern, probabil voi coordona. La aceast concept vor lucra mulţi oameni: Hellvig, Constantin, Ioan Rus… Sunt foarte mulţi oameni care vor să se implice. Ca să aibă succes maxim, conceptul trebuie să fie foarte dezbătut. Regionalizarea nu e o decizie politică, o face România. Sper ca toate forţele politice din Parlament să dorească să fie implicate. Nu numai USL o face”, a spus Dragnea, la Realitatea Tv.

Potrivit acestuia, “sunt trei tipuri de regiuni: ca spaţiu comun, de omogenitate, regiunea funcţională – nodală, şi cea care le combină pe cele două – regiunea administrativ-teritorială.

“Ce nu se va întâmpla: nu înseamnă federalizare”, a atenţionat Liviu Dragnea, care le-a transmis oamenilor să stea liniştiţi, pentru că judeţele nu se vor desfiinţa. “În România, regiunile vor avea un consiliu regional care adoptă hotărâri de dezvoltare pentru regiune, nu legi. Regionalizarea înseamnă bani şi civilizaţie. În primul rând, bani europeni. În acest moment, fondurile europene sunt absorbite cu o foarte mare întârziere”. Dragnea a precizat că important este ca “până în decembrie, regiunile administrativ-teritoriale din România să fie funcţionale”, însă e convins că proiectul este unul “foarte delicat”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.