Acasă Politic Bucuresti: “La munca!”

Bucuresti: “La munca!”

DISTRIBUIȚI

117280 – 27022013 – PDL nu trebuie să aştepte un „miracol” pentru a redeveni un partid puternic, susţine europarlamentarul Theodor Stolojan. El declară că trebuie muncă şi că treaba nu se face „din vorbe”. Stolojan precizează că-l susţine pe Vasile Blaga la Congresul din 23 martie.

Va ieşi PDL întărit după Congres? Theodor Stolojan e convins că da.

„Categoric, pentru că este o competiţie cum nu vedeţi la alte partide la ora actuală, iar cu atât competiţia este mai intensă, cu atât legitimitatea celor care sunt aleşi va fi mai mare”, a spus Stolojan la RFI.

Eurodeputatul declară că-l susţine pe actualul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, la şefia formaţiunii: „Eu mi-am exprimat deja o opţiune înainte ca doamna Udrea să-şi fi anunţat candidatura, înainte ca doamna Monica Macovei să-şi fi anunţat candidatura, din cu totul alte motive decât sunt cele astăzi în discuţie în România. L-am susţinut la vremea respectivă pe Emil Boc în competiţia cu Blaga, pentru că eram convins că nu schimbarea lui Emil Boc va fi cea care va redresa partidul. Îl susţin din aceleaşi motive pe domnul Blaga acum, pentru că e o atitudine, consider eu, corectă a mea faţă de cel care şi-a asumat responsabilitatea de a candida la conducerea partidului după alegerile locale, singurul care a dorit să-şi asume această responsabilitate, ştiind că partidul e pe un trend descendent spre alegerile parlamentare. Un asemenea om merită să-i acordăm o nouă şansă”.

Theodor Stolojan îndeamnă PDL să treacă la muncă: „A, treaba-i simplă, nu-i complicată: muncă! Trecut din nou la muncă de partid de opoziţie. Nu e nici un miracol, nu există miracole! Ceea ce am rugat eu partidul nostru, membrii partidului este să nu personalizăm atât această competiţie, legând soarta PDL de soarta unui singur om, care câştigă sau nu câştigă. Aici e vorba de întregul partid. Sigur că partidul trebuie mobilizat, dar lucrurile nu-s complicate, noi am mai făcut acest lucru în 2001-2004, cu domnul Năstase prim-ministru, care ne barase aproape accesul la televiziunile publice”.

Parlamentarul european spune că PDL nu trebuie să facă treabă „din vorbe”.

„E multă muncă. Avem foarte multe comune în care noi nu mai avem organizaţii. Vă dau un exemplu: la Olt, când a părăsit PDL primarul Slatinei, care era preşedintele organizaţiei judeţene, a plecat cu toţi primarii, am rămas cu un primar. Deci trebuie începută o muncă jos, cu oamenii, găsiţi din nou, refăcute organizaţii. Treaba nu e din vorbe, nu se face numai din vorbe. Sigur că politica în România se face mult din vorbe. Pentru un partid de Opoziţie, care a suferit o înfrângere foarte serioasă în alegerile locale şi cele parlamentare, cuvântul de ordine este de a începe să muncim, pentru ca acest partid să-şi consolideze poziţia de principal partid de Opoziţie şi în al doilea rând, să-şi refacă forţele pentru a câştiga bătăliile politice viitoare”, conchide Stolojan.

PDL îşi va alege o nouă conducere la Convenţia Naţională din 23 martie. Deocamdată şi-au anunţat candidatura preşedintele formaţiunii, Vasile Blaga, deputatul Elena Udrea şi europarlamentarul Monica Macovei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.