Acasă Politic Bucuresti: PDL – locul 5 in clasamentul severitatii masurilor de austeritate

Bucuresti: PDL – locul 5 in clasamentul severitatii masurilor de austeritate

DISTRIBUIȚI

117178 – 22022013 – Stabilitatea economiei româneşti, care a crescut cu peste două procente în anul 2011 după doi ani grei de criză economică, este subminată zilnic de guvernarea USL de nouă luni încoace, susţine deputatul PDL Andreea Paul.

“Avem zero măsuri de creştere economică pentru 2013, după zero creştere economică în anul 2012”, a declarat Andreea Paul.

“Guvernarea PDL a luat măsuri dure de reformă, care au făcut posibilă redresarea economiei româneşti şi reintrarea ţării pe creştere economică. PDL a pierdut 16 puncte procentuale faţă de alegerile din 2008. Consider că a meritat. Am arătat, spre deosebire de USL, că PDL ştie să acţioneze cu curaj în momente de cumpănă pentru România. Acum, avem un USL la guvernare care alege calea sigură a inacţiunii economice pentru că stă cu gândul la alegerile de anul viitor”, a continuat aceasta.

“Nemulţumirea legată de măsurile de austeritate nu este ceva caracteristic doar României, ci este la ordinea zilei în multe state europene. Rezultatele ultimelor alegeri parlamentare care au avut loc în anii de criză în statele membre ale UE arată că partidele politice care s-au aflat la cârma redresării economiilor naţionale şi au implementat măsuri de austeritate au pierdut până la peste 30 de puncte procentuale la ultimele alegeri parlamentare. Aşa cum era de aşteptat, partidul cel mai afectat de deciziile adoptate în timp de criză a fost partidul de la conducere din Grecia, care a pierdut peste 31 de puncte procentuale la alegerile de anul trecut. La distanţă de câteva puncte se află partidul din Irlanda, care a coborât 24 de puncte procentuale la ultimele alegeri parlamentare, urmat de partidul din Franţa. În România, PDL nu a fost lipsit de nota de plată a unei guvernări marcată de măsuri impopulare. Dar am convingerea că alegătorii de dreapta din România fac diferenţa între curajul unor acţiuni necesare şi laşitatea inacţiunii de frica scăderii în preferinţele electoratului. Electoratul a sancţionat măsurile de austeritate implementate de guvernele aflate la putere în ultimii 4 ani imediat ce a avut posibilitatea. PDL nu a făcut excepţie. Am luat în calcul amploarea ajustării bugetare pentru a surprinde gradul de severitate al măsurilor de austeritate, corelat cu scorul obţinut la alegeri. PDL se află pe locul 5 ca severitate a măsurilor de austeritate implementate şi pe locul 4 în rândul partidelor sancţionate de electorat, între cele 11 ţări analizate”, mai spus deputatul PDL. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.