Acasă Politic Bucuresti: Presedintele, indecis

Bucuresti: Presedintele, indecis

DISTRIBUIȚI

116591 – 04022013 – Presedintele Traian Basescu a declarat ca va anunta luni decizia sa il legatura cu legea privind statutul parlamentarilor, respectiv daca o promulga, o trimite la Parlament sau la Curtea Constitutionala.

„Deocamdata am in analiza si luni voi lua o decizie daca promulg aceasta lege, daca o trimit inapoi la Parlament sau daca o trimit la Curtea Constitutionala. Se lucreaza la analiza, e o analiza foarte atenta, pentru ca nu putem contesta inscrisurile din Constitutie. Ce e scris in Constitutie trebuie respectat. Pe de alta parte, trebuie vazut daca mecanismul propus de Parlament nu creeaza confuzii in modul de abordare si nu obstructioneaza justitia”, a spus Traian Basescu.

Presedintele crede ca parlamentarii vor tine cont de observatiile sale, daca retrimite legea la Parlament.

„(…) De cele mai multe ori Parlamentul a tinut cont de observatiile pe care le-am facut, fie ca au fost pe constitutionalitate sau pe oportunitate. Deci, nu cred ca au vreun motiv sa nu tina cont, avand in vedere ca, daca eventual voi trimite legea inapoi pentru clarificari, o trimit datorita experientei pe care am dobandit-o in a lucra cu UE, nu de dragul de a sicana pe cineva”, a afirmat presedintele. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.