Acasă Politic Bucuresti: Tăriceanu vrea reinstaurarea monarhiei prin Constitutie

Bucuresti: Tăriceanu vrea reinstaurarea monarhiei prin Constitutie

DISTRIBUIȚI

116787 – 10022013 – Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că reinstaurarea monarhiei constituţionale ar trebui luată în calcul de către comisia de revizuire a Constituţiei, potrivit Gandul.info.

„Nu mi se pare inutilă o discuţie despre monarhia constituţională. Monarhul, în loc să vină sau să fie propulat de către mediul politic, este neutru, echidistant şi poate aduce un plus enorm de contribuţie vieţii politice (…) Casa Regală se bucură de o cotă de încredere mai mare decât orice personalitate politică”, a afirmat Tăriceanu.

Liberalul susţine că liderul PNL, Crin Antonescu, candidatul USL la alegerile prezidenţiale, nu ar avea motive să fie iritat de o asemenea propunere. „Eu nu am nicio temere, rezervă, şi nici Crin Antonescu nu se va simţi în vreun fel deranjat, jignit, de o astfel de propunere, ştiu că şi el este un om politic care a avut o poziţie pro-monarhistă”, a spus senatorul PNL.

Tăriceanu a invocat prestigiul de care se bucură regele Mihai printre români, însă monarhia este o soluţie pe termen lung pentru România. „Ca orice Casă Regală sunt mecanismele de succesiune care nu ne-ar duce într-un impas. Nu ne putem gândi doar la monarhi în vârstă, sunt în alte ţări monarhi tineri. Din această perspectivă Casa Regală are toate atributele să-şi îndeplinească rolul pe care l-a mai avut”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.