Acasă Politic Cinci noi echipaje SMURD in Dambovita si Harghita

Cinci noi echipaje SMURD in Dambovita si Harghita

DISTRIBUIȚI

116609 – 04022013 – Cinci noi echipaje de prim ajutor SMURD au fost operaţionalizate, pe 1 şi 2 februarie, în localitatile Fieni, Potlogi, Voineşti şi Corneşti din judetul Damboviţa şi în localitatea Gheorgheni, judetul Harghita, de către Ministerul Sanatatii in colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne si cu autoritatile publice locale .

Tot in cursul saptamanii trecute, s-a realizat comasarea dispeceratelor Serviciului Judetean de Ambulanta si ISU Cluj la sediul ISU CLuj, care va permite o coordonare mai eficienta a resurselor de interventie ale Serviciului de Ambulanta si SMURD, împreuna cu restul interventiilor pe care le desfasoara pompierii in situatii de urgenta in judetul respectiv, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănatatii.

La momentul actual, în 26 judeţe ale ţării funcţionează dispecerate integrate între ISU si serviciile de ambulanta. Pentru celelalte judeţe, Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul serviciului 112 din cadrul STS, continuă pregătirile în vederea realizării comasărilor până la sfarşitul acestui an.

Totodata mai multe echipaje de prim ajutor urmeaza a fi infiintate în cursul lunilor februarie şi martie, în zonele rurale din judeţe precum Călăraşi, Dolj, Olt şi Mureş în vederea scurtării timpului de reactive în cazul situaţiilor de urgenţă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.