Acasă Politic Harghita: Ministrul Apararii: Vanatorii de munte sunt factor de stabilitate in Harghita...

Harghita: Ministrul Apararii: Vanatorii de munte sunt factor de stabilitate in Harghita si Covasna

DISTRIBUIȚI

116585 – 03022013 – Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, au participat, în cadrul vizitei de lucru efectuată, sâmbătă, în garnizoana Miercurea-Ciuc, la şedinţa de autoevaluare a Brigăzii 61 Vânatori de Munte „General Virgil Bădulescu”.

Ministrul a apreciat activitatea personalului unităţii şi rezultatele foarte bune obţinute în procesul de instruire şi a sublinitat importanţa existenţei vânătorilor de munte în judeţele Harghita şi Covasna ca factor de stabilitate în zonă, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării. 

Referindu-se la perspectivele anului 2013, Duşa a arătat că “Ministerul Apărării Naţionale este printre puţinele ministere cu creştere bugetară în 2013, dar trebuie luate măsuri ferme pentru stabilirea cât mai realistă a obiectivelor, în funcţie de resursele existente”

La rândul său, şeful Statului Major General a evidenţiat efortul deosebit depus de vânătorii de munte şi munca acestora în condiţii de austeritate şi i-a felicitat pentru întreaga lor activitate în slujba Armatei României

În finalul şedinţei de autoevaluare ministrul Mircea Duşa le-a spus militarilor că trebuie să privescă cu încredere spre viitor şi a declarat că “Armata este educată în spiritul responsabilităţii şi al onoarei, este principalul pilon de securitate naţională, însă trebuie realizate şi obligaţiile faţă de organismele internaţionale”.

Programul ministrului a continuat cu participarea la operationalizarea SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Gheorgheni. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.