Acasă Politic Inundaţii în judeţele Dolj şi Mehedinţi

Inundaţii în judeţele Dolj şi Mehedinţi

DISTRIBUIȚI

117259 – 26022013Prefecţii judeţelor Dolj, Gorj şi Mehedinţi au dispus măsuri urgente în contextul menţinerii de către Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a codului galben pentru unele râuri din bazinele hidrografice ale judeţelor Mehedinţi şi Gorj, cu instituirea codului galben pentru anumite cursuri de ape ale judeţului Dolj, în intervalul 25-27 februarie a.c., precum şi instituirea codului portocaliu pe unele cursuri de ape din judeţele Gorj şi Mehedinţi.

Astfel, începând cu ziua de 25 februarie a.c., prefecţii celor trei judeţe, în calitate de preşedinţi ai Comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, au dispus autorităţilor administraţiei publice locale din unităţile administrativ-teritoriale amplasate în bazinele hidrografice cu riscuri de producere de viituri, creşteri de debite şi niveluri, să ia măsuri de informare a populaţiei şi de supraveghere permanentă a cursurilor râurilor pentru a acţiona operativ în eventualitatea producerii unor situaţii de urgenţă.

Pentru gestionarea unor astfel de situaţii generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, prefecţii au activat Grupurile de suport tehnic, constituite în cadrul fiecărui Comitet judeţean din reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, Agenţiei de Protecţie a Mediului, Comisariatului judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, unităţilor teritoriale ale Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare, ale S.C. Hidroelectrica SA, Regiei Naţionale a Pădurilor, precum şi ai Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos.

În condiţiile creşterilor de debite prognozate a se produce începând cu ziua de 26 februarie a.c., specialiştii Grupurilor de suport tehnic se vor deplasa în zonele considerate cu risc de producere a unor inundaţii.

Până în prezent, s-a produs inundarea unor suprafeţe reduse de teren agricol din luncile bazinelor hidrografice ale judeţelor Dolj şi Mehedinţi, fără a fi afectate gospodăriile populaţiei, potrivit u nui comunicat al MAI.

Aceste fenomene sunt caracteristice pentru perioada de topire accelerată a stratului de zăpadă urmare a creşterii temperaturii aerului şi pe fondul ploilor abundente.

În continuare, situaţia hidrometeorologică în judeţele menţionate mai sus este monitorizată.

În celelalte judeţe din regiunile sudice, care se află până pe data de 27 februarie a.c. sub atenţionarea meteorologică de tip cod galben, nu au fost semnalate, până în prezent, situaţii de urgenţă drept urmare a fenomenelor meteorologice manifestate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.