Acasă Politic Bucuresti: Compromis: Kovesi la Parchetul General şi Niţu la DNA

Bucuresti: Compromis: Kovesi la Parchetul General şi Niţu la DNA

DISTRIBUIȚI

118095 – 28032013 – Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta par a se fi înţeles în privinţa viitorilor procurori şefi ai Parchetului General şi ai DNA. Potrivit unor surse oficiale citate de Gandul.info, numele convenite între cei doi sunt, în acest moment, cel al Laurei Codruţa Kovesi şi al lui Tiberiu Niţu.

Soluţia de compromis, după tergiversarea numirilor timp de şase luni, ar fi asumarea numelui lui Kovesi ca propunere din partea lui Ponta, interimar la Justiţiei, şi semnarea de către Băsescu a numirii lui Niţu, pe care l-a refuzat în ianuarie, atunci când i-a fost înaintat de Mona Pivniceru.

Cele două nume vor fi discutate marţi şi cu procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii, înţelegerea dintre Băsescu şi Ponta fiind ca desemnarea conducerii parchetelor să fie oficializată cât mai rapid, având în vedere că pe 3 aprilie se închieie interimatul de şase luni lui Daniel Morar la Parchetul General. Acesta a primit din partea CSM o prelungire de trei luni, însă lacunele din lege.

Preşedintele Traian Băsescu a evitat miercuri seara, în cadrul unui interviu televizat, să aducă în discuţie vreun nume, precizând doar ca va respecta înţelegerea pe care o are cu Victor Ponta în legătură cu declaraţiile publice. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.