Acasă Politic Bucuresti: Fratele lui Dinel Staicu, reţinut de procurorii DNA

Bucuresti: Fratele lui Dinel Staicu, reţinut de procurorii DNA

DISTRIBUIȚI

118115 – 29032013 – Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea lui Marian Staicu, fratele lui Dinel Nuţu (fost Staicu), pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă, în cazul celor două judecătoare arestate de la Tribunalul Bucuresti.

”Faţă de starea de fapt raportată la infracţiunea de dare de mită reţinută în sarcina inculpatului Staicu Marian, prezentată la data de 14 martie 2013, a fost formulată o nouă învinuire şi anume cea de cumpărare de influenţă. Pentru formularea acestei noi învinuiri, din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale a reieşit că, în cursul lunii februarie 2013, inculpatul Staicu Marian, a dat inculpatelor Dinu Viorica şi Costache Antonela Anemary, judecători la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a penală suma de 80.000 euro, care în schimb au lăsat să se creadă că au influenţă asupra colegilor lor judecători, pentru a-i determina să pronunţe o soluţie de punere în libertate a inculpatului Nuţu (fost Staicu) Dinel, fratele cumpărătorului de influenţă din prezenta cauză. Darea celor 80.000 euro a fost făcută cu ajutorul inculpatei Răducan Ileana Alina (avocat în Baroul Dolj) şi a altei persoane, precum şi prin intermediul inculpatului Vasilescu Sorin, grefier”, se precizează într-un comunicat al DNA.

La data de 28 martie 2013, procurorii au dispus reţinerea lui Marian Staicu pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.