Acasă Politic Bucuresti: Managerii programelor de sănătate, obligaţi să ţină legătura strânsă cu pacienţii

Bucuresti: Managerii programelor de sănătate, obligaţi să ţină legătura strânsă cu pacienţii

DISTRIBUIȚI

117940 – 22032013 – Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit succesiv cu reprezentanţii Colegiului Medicilor din România şi cu reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi într-o încercare de a armoniza punctelor de vedere privini calitatea actului medical şi reorganizarea întregului sistem sanitar.

Ministerul Sănătăţii intenţionează să modifice legislaţia în condiţii de echilibru economico-financiar şi reducere a cheltuielilor nejustificate, în beneficiul pacientului.

Un rol important trebuie să-l joace Agenţia Naţională de Programe de Sănătate, managerii responsabili de programele de sănătate urmând a avea printre atribuţii şi relaţia cu asociaţiile de pacienţi.

Mai mult, Ministerul Sănătăţii are în vedere măsuri manageriale organizatorice şi administrative cu efecte imediate pentru îmbunătăţirea actului managerial în toate unităţile subordinate.

Atât reprezentanţii Colegiului Medicilor din România, cât şi ai asociaţiilor de pacienţi au precizat că susţin demersurile ministrului Sănătăţii şi că îşi doresc o reformă reală, constructivă şi benefică pentru pacient, se mai arată în comunicat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.