Acasă Politic Bucuresti: Ministerul Mediului participă la Ora Pământului

Bucuresti: Ministerul Mediului participă la Ora Pământului

DISTRIBUIȚI

117871 – 20032013 – Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice se va alătura şi în acest an campaniei Ora Pământului, prilejuită de Ziua Mondială a Pământului. În data de 23 martie 2013, în intervalul 20.30 – 21.30, la sediul instituţiei vor fi stinse toate luminile exterioare şi interioare care nu sunt esenţiale bunei funcţionări iar echipamentele electronice aflate în stand-by vor fi deconectate.

            Scopul acestui eveniment este de a sensibiliza autorităţile şi consumatorii de electricitate faţă de problema dioxidului de carbon care este emis în cantităţi mari ca urmare a consumului tot mai mare de energie electrică.

            Această acţiune, care a devenit o tradiţie în România constă în stingerea, timp de o oră a luminilor, în mod simbolic, pentru a evidenţia necesitatea de reducere a impactului negativ al vieţii moderne asupra mediului înconjurător. Proiectul se desfăşoară la nivel internaţional, în luna martie, fiind realizat de către organizaţia World Wide Fund for Nature – WWF, iar la nivelul României este implementat de Reinvent Consulting.

            Dezvoltată în 2007, în Sydney, Earth Hour şi-a demonstrat impactul, prin reducerea consumului de energie electrică cu 10,2%, echivalent cu scoaterea de pe şosele a peste 48.000 de autovehicule. În 2011, au participat la această acţiune 1,3 miliarde de persoane, animate de convingerea că viaţa are prioritate.

            Anual, pe 23 martie, oamenii se unesc pentru protejarea planetei şi timp de o oră, sute de milioane de oameni sting luminile, peste tot în lume într-un spectacol simbolic, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.