Acasă Politic Bucuresti: Protest: Tone de lapte aruncate pe camp

Bucuresti: Protest: Tone de lapte aruncate pe camp

DISTRIBUIȚI

117854 – 20032013 – Agricultorii din România au recurs la o formă de protest extrem, ei aruncand tone de lapte pe câmp. Oamenii sunt revoltaţi că populaţia nu mai cumpără produsele lor după scandalul aflatoxinei depistată în lapte la un producător din România.

Agricultorii acuză autorităţile din România că din cauza faptului că nu au numit un vinovat în această situaţie, problema planează asupra tuturor producătorilor români de lapte, iar populaţia înţelege să nu mai consume produse româneşti.

Producătorii spun că din acest motiv în numai o săptămână s-au importat în România peste 40 de tone de lapte, pierderile românilor ajungând la zeci de miloane de euro.

„Situaţia este de fapt un dezastru în care ne aflăm din cauza iresponsabilităţii totale a celor care ne conduc ţara. Să iasă urgent Ministerul Agriculturii, Daniel Constantin, premierul Victor Ponta şi şeful ANSVA să repare ceva. Noi suntem în stare să dăm foc. Ultimul vinovat în acest moment e Victor Ponta care a ieşit ieri cu o declaraţie năucitoare, de a întrerupe programul laptele şi cornul. A crescut importul de lapte într-o săptămâna de 40 de ori, iar noi îl aruncăm pe câmp, lapte bun cu documente clare. Pierderile zilnice sunt de zeci de milioane de euro, nu sunt numai la noi, pierde procesarea, pierd comercianţii, sume enorme. TVA la aceste produse se pierde. Eu arunc 10 tone de lapte chiar dacă analizele au ieşit perfect, pentru că lumea nu mai cumpără lapte, fiind induşi în eroare de conducătorii ţării ”, a declarat Costel Caraş, directorul Holstein Romania.

Agricultorii spun că vor da în judecată Ministerul Agriculturii şi conducerea ANSVA pentru pagubele suferite.

„Vom da în judecată MInisterul Agriculturii, pe Daniel Constantin personal, iar premierul Ponta să dea socoteală pentru pagubele produse. Ministrul Agriculturii este principalul vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat. Acest tânăr care crede că dirijează destinele agricultorilor români iese şi distruge tot în câteva zile. Nu doar îi cer demisia, îl sfătuiesc să plece urgent de la Minister”, a mai declarat Costel Caraş.

ANSVSA a dispus, săptămâna trecută, punerea sub sechestru a circa 300 de dozatoare de lapte din Bucureşti, pe consideraţii că produsul ar putea fi contaminat cu aflatoxină. Laptele provenea de la trei ferme de lângă Bucureşti, iar dozatoarele aparţin fermelor controlate de ANSVSA. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.