Acasă Politic Bucureşti: În doi ani, căldură gratis

Bucureşti: În doi ani, căldură gratis

DISTRIBUIȚI

118074 – 28032013 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sustine ca bucurestenii nu vor mai plati pentru incalzirea locuintei daca investitorul care va administra, prin delegare de serviciu, noua structura infiintata prin fuziunea dintre RADET si ELCEN va ceda municipalitatii macar 1% din profitul estimat sa fie obtinut.

Sorin Oprescu a declarat, miercuri, la Guvern, ca Elcen va fi privatizata prin delegare de serviciu, dupa modelul Apa Nova din 1999, municipalitatea analizand insa si varianta incheierii unui parteneriat public-privat.

In acest context, primarul a avansat un scenariu in care niciun bucurestean nu ar mai plati pentru incalzire, dupa un interval de doi ani de la data delegarii de serviciu, pe principiul ca profitul noii structuri, rezultata din comasarea Elcen cu RADET, ar fi suficient sa asigure modernizarea retelei de distributie, care necesita fonduri totale de 1,8 miliarde euro, si chiar sa asigure gratuitatea incalzirii pentru locuitorii Capitalei.

„Daca in doi ani de zile – si sper sa reusesc sa parcurg toti pasii in caz de delegare de serviciu – toata lumea este de acord, ma refer la economisti, la finantisti, ca profitul celor care preiau aceasta delegare este, undeva, de 11% anual. Daca din profitul acesta, ma refer la producerea de energie electrica 80% si 20% din termic, daca 1% din acest profit anual este de acord – si cred eu ca o sa fie de acord – sa-l dea Primariei Generale, indraznesc sa spun ca nimeni nu va mai plati incalzire”, a afirmat Oprescu.

Guvernul a aprobat, miercuri, prin memorandum, comasarea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) cu Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), astfel incat activitatile de productie si distribuitie sa fie integrate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.