Acasă Politic Bucureşti: Raiffeisen Bank preia 100.000 de clienţi de la Citibank

Bucureşti: Raiffeisen Bank preia 100.000 de clienţi de la Citibank

DISTRIBUIȚI

117905 – 21032013 – Raiffeisen Bank a anunţat semnarea acordului cu Citibank România, tranzacţia urmând să fie finalizată după aprobarea de către Consiliul Concurenţei, cel mai probabil în trimestrul al treilea. Acordul prevede că Raiffeisen Bank va prelua un portofoliu de peste 100.000 de clienţi, cu active de 460 milioane de lei şi peste 770 milioane de lei în depozite, potrivit datelor de la 31 decembrie 2012, precum şi toţi angajaţii diviziei de retail a Citibank România, anunţă Raiffeisen.

Steven van Groningen, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank România, a declarat că modelul de afaceri al Citi pe toate segmentele de retail este similar cu cel al Raiffeisen şi că tranzacţia a fost stabilită şi luând în calcul calitatea portofoliului de credite preluat.

În decembrie 2012 grupul american Citigroup a prezentat un plan de „repoziţionare” cu scopul de a reduce semnificativ cheltuielile şi a îmbunătăţi eficienţa, printre măsuri numărându-se vânzarea sau restrângerea semnificativă a operaţiunilor de consumer banking din România, Turcia şi alte trei ţări. În cazul României, Citi se va concentra pe segmentul dedicat companiilor, anunţa atunci Citibank România. Citibank România are 460 de angajaţi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.