Acasă Politic Bucureşti: Sirienii fac trafic de influenţă în România

Bucureşti: Sirienii fac trafic de influenţă în România

DISTRIBUIȚI

118099 – 28032013 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au îceput cercetarea penală faţă de sirienii Mahmoud Zino şi Khaled Osman şi faţă de românul Robert-Marius Iosif, pentru trafic de influenţă cu circumstaţe agravante în cazul tutor celor trei.

Potrivit procurorilor, în perioada 11- 21 martie 2013, cei trei au pretins unui denunţător, cetăţean sirian, 30.000 euro, lăsând să se înţeleagă că vor interveni, fie pe lângă organe de anchetă, fie pe lângă funcţionari publici, în beneficiul denunţătorului şi al unui apropiat al său.

Concret, cei trei au pretins 20.000 de euro, lăsând să se înţeleagă că primii doi vor interveni pe lângă organele de anchetă competente, astfel încât, un apropiat a denunţătorului să obţină o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care acesta era cercetat pentru evaziune fiscală. Suma de 10.000 de euro a fost pretinsă de aceeaşi inculpaţi, lăsând să se înţeleagă că Mahmoud Zino va interveni pe lângă unii funcţionari publici, astfel încât denunţătorul să obţină cetăţenia română, în condiţiile în care o cerere similară îi fusese respinsă la începutul anului 2013.

În zilele de 18 martie şi 21 martie 2013, Mahmoud Zino şi Khaled Osman au primit pentru sine şi pentru ceilalţi coinculpaţi, de la denunţător, 10.000 de euro, respectiv 5.000 euro, din banii pretinşi, în schimbul intervenţiei pe lângă organele de anchetă.

La data de 27 martie, Khaled Osman a primit 15.000 euro de la denunţător, ca diferenţă rămasă din totalul de 30.000 euro pretins de cei trei inculpaţi, împrejurare în care procurorii au constatat infracţiunea în flagrant.

Într-un demers separat, în luna iulie 2012, Mahmoud Zino, a pretins aceluiaşi denunţător, prin intermediar, 100.000 de euro, pretindere majorată ulterior la 500.000 euro, susţinând că va interveni la organele de urmărire penală care îl anchetau în acea perioadă pe denunţător pentru evaziune fiscală, în scopul obţinerii desigilării depozitelor de marfă care-i fuseseră percheziţionate.

La data de 27 martie 2013, procurorii au dispus reţinerea celor trei pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.