Acasă Politic Bucureşti: Supraevaluări în dosarele de despăgubiri

Bucureşti: Supraevaluări în dosarele de despăgubiri

DISTRIBUIȚI

117750 – 15032013 – Agenţia Naţională de Retrocedare a Proprietăţilor (ANRP) a descoperit diferenţe de peste 20% între evaluarea iniţială şi reevaluările unor despăgubiri acordate în 2008.

Despăgubirile au vizat restituiri din Bucureşti şi Piteşti. Din cauza diferențelor mari, ANRP va sesiza organele de cercetare penală.

Este vorba despre 400 de dosare în care s-au acordat despăgubiri în 2008, iar reverificarea a început în decembrie 2012, la cererea Curţii de Conturi. Până în present au fost reevaluate 111 dosare. Pentru restul de dosare rezultatele finale urmează a fi transmise către ANRP până la sfârşitul lunii aprilie.

„Primele rezultate arată diferenţe uimitoare, care conduc la ideea că evaluările iniţiale s-au făcut cu încălcarea legii. Din cele 111 dosare pentru care au venit rapoartele de reevaluare, în 25 apar diferenţe de peste 20% faţă de evaluarea iniţială”, se precizează într-un comunicat al ANRP.

Există un dosar în care valoarea despăgubirilor acordate depășește dublul valorii după reevaluare, diferența de sumă fiind de 32 milioane lei.

„Având în vedere situaţia creată, ANRP va sesiza organele de cercetare penală pentru clarificarea condiţiilor în care s-au făcut evaluările iniţiale şi tragerea la răspundere pentru eventualele ilegalităţi apărute în procesul de despăgubire”, se mai arată în comunicat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.