Acasă Politic Cipru: Salariile demnitarilor ciprioţi, reduse drastic

Cipru: Salariile demnitarilor ciprioţi, reduse drastic

DISTRIBUIȚI

118114 – 29032013 – Salariile presedintelui cipriot, Nicos Anastasiades, si ale tuturor ministrilor vor fi reduse drastic, dupa decizia de taxare a depozitelor bancare.

Potrivit consilierului Constantinos Petrides, seful acestui stat a cerut deja sa i se scada remuneratia cu 25%, iar cea a membrilor Cabinetului de la Nicosia cu 20%, informeaza Ziare.com. In plus, toti demnitarii de rang inalt nu vor mai primi cel de-al 13-lea salariu.

Guvernul cipriot a numit o comisie compusa din trei fosti judecatori ai Curtii Supreme pentru a ancheta daca exista responsabili pentru criza bancara care aproape a adus tara in pragul colapsului.

Bancile au fost deschise, joi, pentru cateva ore, pentru prima data dupa doua saptamani, insa retragerile au fost controlate atent.

Astfel, cipriotii nu pot retrage mai mult de 300 de euro zilnic de la bancomate, nu pot incasa cecuri in bani cash, iar cei care calatoresc in afara tarii nu au voie sa treaca granita cu mai mult de 1.000 de euro cash. De asemenea, platile sau trasferurile de bani, prin carduri de credit sau de debit, in afara tarii, sunt limitate la 5.000 de euro pe luna.

In plus, si firmele sunt afectate de aceste limitari, Astfel, ele nu au voie sa faca tranzactii de peste 5.000 de euro pe zi, fiind nevoie de aprobarea unei comisii speciale pentru tranzactiile intre 5.001 si 200.000 de euro. Cele peste aceasta suma vor fi analizate in functie de fiecare caz in parte, urmand sa primeasca aprobarea in functie de rezultatul analizei. 

Nu in ultimul rand, este interzisa retragerea banilor din depozitele la termen pana nu se ajunge la maturitatea acestora. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.