Acasă Politic Cluj: Audiere publică pe tema regionalizării României

Cluj: Audiere publică pe tema regionalizării României

DISTRIBUIȚI

118111 – 29032013 – Subiectul regionalizării României a revenit în forţă în centrul atenţiei decidenţilor politici cu prilejul audierii publice “Regionalizarea României – între pericole şi oportunităţi”, organizată joi la Cluj Napoca de Academia de Advocacy, Facultatea de Știinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş Bolyai şi Coaliţia 52. Au fost colectate peste 200 de depoziţii scrise din toată ţara, adresate Comisiei de Experţi a audierii publice, iar 10% dintre deponenţi au ales să îşi susţină şi verbal punctul de vedere.

Printre participanţii prezenţi în sala de audiere a fost şi deputatul Ioan Marcel Ciolacu, secretar în Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic şi Consilier onorific al premierului Victor Ponta pe probleme de administraţie.

În calitate de observator, acesta a apreciat că audierea a fost “organizată de nota 10, fără abateri de la subiect, pe o temă de actualitate, regionalizarea. Toată lumea şi-a exprimat punctul de vedere, cei care şi-au exprimat punctul de vedere – foarte variat, pro şi contra, de la persoane profesori universitari până la tineri, un exerciţiu foarte binevenit”.

            Toate opiniile colectate prin procedura de audiere publică vor fi centralizate într-un raport-sinteză, realizat de către Comisia de Experţi a audierii publice. Acest raport va fi prezentat public la Cluj Napoca, pe 11 aprilie 2013.

            “Aşteptăm sinteza celor 200 respondenţi în scris şi specialiştii să o împacheteze într-o formă în care poate fi folosită şi mai mult ca sigur această sinteză va fi luată în seamă la echipa de lucru formată pe lângă Ministerul Dezvoltării”, a adăugat Ioan Marcel Ciolacu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.