Acasă Politic Germania: Nemtii maresc presiunea

Germania: Nemtii maresc presiunea

DISTRIBUIȚI

117416 – 04032013 – Ministrul german de Interne, Hans Peter Friedrich, a declarat, luni, că va cere la Bruxelles ca toţi acei cetăţeni ai Uniunii Europene care vor fi trimişi acasă să nu aibă voie să se întoarcă în Germania.

„Comisia Europeană trebuie să se asigure de faptul că România şi Bulgaria chiar folosesc pentru oameni mijloacele care le-au fost puse la dispoziţie. Dincolo de asta, vreau să înăspresc sancţiunile pentru încercarea de fraudă socială. Aceasta s-ar putea concretiza prin restricţionarea dreptului de revenire pentru aceia pe care care i-am trimis înapoi. Voi face lobby la Bruxelles pentru această măsură. Nu se poate ca la un moment dat oamenii din toată Europa să se pună la drum cu motto-ul: în Germania sunt cele mai mari asigurări sociale, a spus Friedrich, potrivit B1 Tv.

Acesta a arătat că orice cetăţean care îndeplineşte anumite condiţii este binevenit în Germania, însă nu şi cei care abuzează de dreptul la liberă circulaţie.

„Dreptul la liberă circulaţie înseamnă că orice cetăţean al UE se poate stabili în orice ţară membră, dacă lucrează sau studiază acolo. Orice cetăţean UE care îndeplineşte aceste condiţii, este binevenit la noi. Însă cine vine doar ca să încaseze beneficiile sociale şi abuzează de dreptul la libera circulaţie, trebuie împiedicat de la aceasta cu eficienţă”, a mai spus ministrul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.