Acasă Politic Bucureşti: Ana Birchall: PSD a fost în toate de 120 de ani

Bucureşti: Ana Birchall: PSD a fost în toate de 120 de ani

DISTRIBUIȚI

118242 – 03042013 – Deputatul PSD Ana Birchall a susţinut în plenul Camerei Deputaţilor o declaraţie politică prin care a marcat împlinirea a 120 de ani de social-democraţie în România. Ana Birchall a precizat că social-democraţii au influenţat în mod decisiv modernizarea şi dezvoltarea statului român, contribuind la evenimente marcante din istorie.

„Social-democraţii au avut un rol important şi în realizarea visului naţional al românilor, Marea Unire de la 1918. Chiar dacă nu s-au bucurat de notorietatea cuvenită, aceştia au militat pentru ca românii din spaţiul carpato-danubiano-pontic să se unească într-un singur stat”, a afirmat Ana Birchall.

Deputatul social-democrat a evidenţiat rolul esenţial pe care PSD l-a avut în eforturile întreprinse de statul român pentru a-şi atinge obiectivele strategice din ultimii ani.

„PSD a fost în centrul marilor paşi făcuţi de România pe calea modernizării – eforturile de aderare la NATO, eforturile de aderare la Uniunea Europeană. PSD este principala forţă politică din România ale cărei politici au fost şi sunt influenţate de progresism”, a spus deputatul.

Ana Birchall a subliniat că valorile social-democrate au rezistat chiar şi în cele mai vitrege momente ale istoriei, precum comunismul, în ciuda restricţiilor impuse de acest regim.

„Valorile social-democrate au avut de suferit de pe urma comunismului la fel de mult ca şi alte valori promovate de partidele vremii. După desfiinţarea partidelor de către guvernele comuniste, social-democraţii români au continuat să ţină vie flacăra social-democraţiei în ilegalitate prin înfiinţarea de către Constantin Titel Petrescu a Partidului Social Democrat Independent”, a precizat deputatul social-democrat.

Ana Birchall a afirmat că Partidul Social Democrat urmăreşte ca prin politicile promovate să protejeze şi să susţină drepturile femeilor, avansând ca principiu de bază echitatea dintre genuri.

„În România, PSD a fost un susţinător al drepturilor femeilor. În acest sens, PSD a fost primul partid care şi-a fixat, pentru alegerile din 2004, cote obligatorii pentru femei pe listele electorale. Trebuie mentionat ca in decursul ultimilor ani PSD s-a luptat pentru o cât mai mare echitate a femeilor faţă de bărbaţi, atât în plan intern, cât şi european, prin susţinerea de politici care să îmbine cariera profesională cu viaţa de familie”, a susţinut Ana Birchall.

Deputatul social-democrat a adăugat că PSD este continuatorul şi apărătorul de drept al tradiţiei social-democrate în România.

„Apariţia Partidului Social Democrat a însemnat relansarea unuia dintre partidele istorice ale României după mai bine de o jumătate de secol. Partidul Social Democrat şi-a asumat rolul de continuator al tradiţiei social-democrate in România, şi de apărător al acestor valori”, a subliniat Ana Birchall.

Ana Birchall şi-a încheiat intervenţia atrăgând atenţia că actualii reprezentanţi ai social-democraţiei trebuie să continue proiectul de modernizare a statului şi să promoveze politicile social-democrate.

„Pentru noi, actualii reprezentanţi ai social-democraţiei româneşti, principala provocare în anii care vin este de a continua proiectul de modernizare a ţării, de a promova politici care să ajute la întărirea clasei de mijloc, dar şi măsuri în domenii precum sănătatea sau educaţie, care să ducă la acordarea de şanse egale inclusiv celor mai nevoiaşi”, a conculzionat deputatul PSD. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.