Acasă Politic Bucureşti: Finanţele au o rezervă de 6,2 milioane euro

Bucureşti: Finanţele au o rezervă de 6,2 milioane euro

DISTRIBUIȚI

118455 – 10042013 – Ministerul Finantelor are la ora actuala o rezerva de 6,2 miliarde de euro, a anuntat miercuri premierul Victor Ponta, in deschiderea sedintei de Guvern, precizand ca aceasta se foloseste pentru a finanta datoriile care ajung la scadenta si care reflecta deficitul. Ponta a adaugat ca mai exista si rezerva Bancii Nationale, in valoare de peste 35 de miliarde de euro, „in asa fel incat nu este nicio problema in achitarea tarnselor catre FMI, care revin Bancii Nationale in mai mare masura decat Guvernului.”

„Stiu, cand am preluat Guvernul era o mare mandrie cu bufferul de patru miliarde lasati si ca am marit salariile si pensiile din buffer-ul acela. Nu, din buffer-ul acela am finantat deficitul, nu se puteau mari salariile din pensiile din buffer. Sunt aceea rezerva pe care o are Ministerul Finantelor pentru a finanta datoriile care ajung la scadenta si care, de asemenea, reflecta deficitul, cu cat cheltuim mai mult decat incasam”, a declarat Ponta.

Potrivit premierului, „acum sunt cu totul 6,2 miliarde. Avem, de asemenea, rezerva Bancii Nationale, peste 35 de miliarde de euro, in asa fel incat nu este nicio problema in achitarea tarnselor catre FMI, care revin Bancii Nationale in mai mare masura decat Guvernului.” – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.