Acasă Politic Bucureşti: Miniştrii liberali îşi fac de treabă în altă parte şi boicotează...

Bucureşti: Miniştrii liberali îşi fac de treabă în altă parte şi boicotează şedinţa de guvern

DISTRIBUIȚI

118241 – 03042013 – Mai multi ministri liberali nu au participat sau au părăsit mai devreme şedinţa de guver de miercuri. Sub diferite pretexte, liberalii au parasit Palatul Victoria, fir pentru a merge la partid, fie au invicat diferite alte lucruri urgente, care le reclamau prezenta în altă parte. Prin aceasta, liberalii cintinuă negocierile în interiorul USL, aratându-i, după declaraţiile nervoase din prima parte a zilei, ale lui Crin Antnescu, că sunt dispuşi să părăsească guvernarea, ba chiar, într-un fel sau altul chiar o fac.

Aflati la Palatul Victoria inaintea sedintei Executivului, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian, au părăsit Guvernul chiar înainte de reuniunea executivului. De la şedinţă a mai lipsit ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, dar şi ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, care a preferat să vorbească la telefon, pe hol.

Atitudinea ostilă a miniştrilor liberali este determinată de decizia ministrului interimar al Justiţiei, premierul Victor Ponta, de a o nominaliza pentru conducerea DNA pe Laura Codruţa Kovesi, nominalizare respinsă din răsputeri de liberali.

Propunerea, alături de altele, a fost anunţată miercuri dimineaţă de Victor Ponta, de la Guvern, în calitate de ministru interimar al Justitiei, printr-o scrisoare adresată Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Anterior, mai mulţi liberali, în frunte cu preşedintele Crin Antonescu, s-au pronunţat categoric împotriva nominalizării Laurei Codruţa Kovesi, deşi potrivit procedurilor legale numirea procurorilor care exclusiv în sarcina ministrului Justiţiei, CSM şi preşedintelui României. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.