Acasă Politic Giurgiu: Referendumul, la judecată

Giurgiu: Referendumul, la judecată

DISTRIBUIȚI

118338 – 05042013 – Doi fosti membri ai unei sectii de votare din localitatea Bolintin Vale, judetul Giurgiu, au fost trimisi in judecata vineri pentru fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Cei trimisi in judecata sunt Dumitra Ceausu, fost presedinte al sectiei de votare respective, si Niculae Prodan, membru al biroului electoral al aceleiasi sectii de votare, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca Dumitra Ceausu a falsificat lista suplimentara aferenta urnei mobile, prin certificarea acesteia (ca urmare a aplicarii semnaturii), desi lista continea mentiuni false, respectiv un numar de 10 persoane figurau de 2 ori in aceasta lista.

Totodata, Niculae Prodan, in calitate de membru al biroului electoral al aceleiasi sectii de votare din Bolintin Vale, insarcinat cu deplasarea cu urna mobila la domiciliul persoanelor inscrise in lista suplimentara, a falsificat aceasta lista, in sensul ca a permis ca, in cazul mai multor persoane care figurau pe lista, semnatura sa fie executata de alte persoane decat cele ale caror date erau inscrise in acest document, inclusiv de inculpat, fapta urmata de introducerea in urna mobila a unui numar corespunzator de buletine de vot. 

Din rechizitoriul procurorilor reiese ca au fost fraudate 130 voturi, reprezentand un procent de aproape 20% din numarul total de voturi exprimate.

Dosarul a fost inaintat, spre solutionare Judecatoriei Bolintin Vale. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.