Acasă Politic Maramureş: Poliţist de la Criminalitate, reţinut

Maramureş: Poliţist de la Criminalitate, reţinut

DISTRIBUIȚI

118454 – 10042013 – Procurorii din cadrul DNA din Baia Mare au început urmărire penală faţă de Marcel Făcăeru, ofiţer de poliţie în cadrul Serviciului de Combaterea Criminalităţii Organizate (SCCO) Maramureş, pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada august 2012 – aprilie 2013, ofiţerul de poliţie, în mod repetat, a pretins şi primit suma de 1.500 lei, un ceas în valoare de 450 lei, patru cauciucuri cu jante, un radiocasetofon cu TV încorporat şi 300 de euro de la doi denunţători, pentru ca, prin folosirea influenţei sale, să intervină pe lângă un coleg, agent de poliţie în cadrul SCCO Maramureş şi să-l determine să urgenteze cercetările într-o cauză penală care îl viza pe fostul soţ al unuia dintre denunţători. Persoana cercetată era suspectată de trafic de persoane şi trafic de droguri. De asemenea, Făcăeru a mai pretins de la denunţători şi 700 euro pentru a interveni pe lângă procurorul care urma să formuleze propunerea de arestare preventivă faţă de ruda unuia dintre denunţători.

La data de 9 aprilie 2013, Făcăeru a primit de la denunţători 300 de euro, în schimbul serviciilor promise, împrejurare în care procurorii au constatatat infracţiunea în flagrant.

În aceeaşi zi, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.