Acasă Politic Bucuresti: Protestele medicilor incep pe 18 septembrie

Bucuresti: Protestele medicilor incep pe 18 septembrie

DISTRIBUIȚI

122417 – 06092013 – Acţiunile de protest ale medicilor vor începe din 18 septembrie cu pichete în faţa Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Finanţe, astfel de acţiuni urmând să fie organizate zilnic până în 27 septembrie iar în noiembrie ar putea fi declanşată greva generală.

Reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor din sistemul de sănătate au anunţat, vineri, măsurile de protest care vor avea loc în perioada următoare.

Astfel, protestele vor începe în septembrie cu manifestări în stradă, iar în noiembrie ar putea fi declanşată greva generală, cu asigurarea unei treimi din activitate, dacă până atunci guvernanţii nu răspund solicitărilor medicilor.

Potrivit calendarului anunţat, între 18 şi 27 septembrie va fi organizat câte un pichet în fiecare zi în faţa Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor, iar în octombrie va avea loc un miting în faţa Guvernului.

Reprezentamţii medicilor au mai spus că s-ar putea să existe şi demisii în bloc, dar şi anularea contractelor medicilor de familie cu casa de asigurări de sănătate.

Principala nemulţumire a personalului sanitar este legată de nivelul salariilor.

Colegiul Medicilor din România (CMR) a trimis membrilor organizaţiei scrisori prin care îi anunţă că vor fi organizate proteste în stradă. – www,promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.