Acasă Politic Bucuresti: Victor Ponta i-a cerut Ramonei Manescu sa supravegheze privatizarea CFR Marfa

Bucuresti: Victor Ponta i-a cerut Ramonei Manescu sa supravegheze privatizarea CFR Marfa

DISTRIBUIȚI

122347 – 04092013 – Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a confirmat miercuri, la inceputul sedintei de guvern, ca institutia pe care o conduce a semnat contractul de privatizare a companiei  CFR Marfa, premierul Victor Ponta solicitandu-i sa supravegheze intreaga procedura.

„Ati semnat contractul, doamna ministru? Sigur, nu dumneavoastra, secretarul de stat, de parca trebuia sa dati dumneavoastra cu pixul…”, a intrebat Victor Ponta, cu referire la observatiile din presa conform carora documentul nu a fost semnat de ministru, ci de un alt oficial de la Transporturi.

Ramona Manescu a confirmat in calitate de ministru semnarea contractului.

„Ministerul Transporturilor, asa cum prevedea hotararea de guvern aprobata, a semnat contractul cu GFR (Grup Feroviar Roman – n.r.) „, a spus Ramona Manescu.

Premierul a amintit ca, in termen de 30 de zile, GFR trebuie sa depuna 10% din valoarea contractului.

„Speram sa depuna (banii – n.r) si privatizarea in final sa se deruleze si sa fie un succes”, a adaugat Manescu.

Victor Ponta i-a solicitat ministrului Transporturilor sa urmareasca modul de desfasurare a procedurii de privatizare.

„Era o mare temere ca nu s-a semnat (contractul – n.r.) la ora 14,00, de parca trebuie sa fie ora 14,00. S-a semnat la ora 16,00 sau la alta ora. Vorbim de o mare companie, important e sa supravegheati lucrurile si sa speram ca totul se termina cu bine”, a spus Ponta.

Contractul de privatizare pentru preluarea a 51% din actiunile CFR Marfa a fost semnat luni. Grup Feroviar Roman a fost declarata pe 20 iunie 2013 compania castigatoare a competitiei pentru privatizarea CFR Marfa, pretul oferit fiind de 202 milioane de euro. In plus, GFR si-a asumat investitii de aproximativ 900 milioane de lei la CFR Marfa.

Grup Feroviar Roman este o societate cu capital social integral privat, care presteaza servicii de transport feroviar de marfuri si servicii conexe transportului feroviar. GFR exploateaza un parc de 8.000 de vagoane si 260 de locomotive. In asociere cu CFR Marfa in societatea Rolling Stock, GFR a inregistrat, in 2012, un profit de 4,5 milioane euro. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.