Acasă Politic Bucuresti: Ponta: Romania sustine Agenda Digitala

Bucuresti: Ponta: Romania sustine Agenda Digitala

DISTRIBUIȚI

123184 – 04102013 – Prim-ministrul Victor Ponta a avut vineri o întrevedere cu comisarul european pentru piaţă internă şi servicii, Michel Barnier, în contextul vizitei de lucru pe care acesta o efectuează la Bucureşti. Vizita comisarului Barnier se înscrie într-o serie de vizite ale oficialilor europeni la Bucureşti, din cursul acestei toamne, care reflectă dialogul susţinut

al autorităţilor române cu instituţiile de la Bruxelles şi, în mod special, cu Comisia Europeană, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Discuţiile au vizat temele de actualitate europeană, cu accent pe subiectele de interes pentru România specifice portofoliului deţinut de comisar, între care agenda digitală, piaţa serviciilor, Uniunea Bancară, facilitarea accesului la profesiile reglementate şi cardul profesional european.

Premierul Victor Ponta a salutat interesul şi aprecierea manifestate de către comisarul Barnier faţă de maniera în care România a demonstrat că înţelege să-şi asume angajamentele care îi revin în sprijinirea atingerii obiectivelor pieţei unice, provocare politică esenţială pentru Europa în contextul economic global actual. A evidenţiat, totodată, că la nivel UE este important ca eforturile să se concentreze asupra acelor sectoare de servicii care prezintă cel mai mare potenţial de creştere economică.

Şeful Guvernului a arătat că România susţine Agenda Digitală şi rolul important pe care dezvoltarea infrastructurii pentru servicii digitale şi infrastructurii pentru Internet de mare viteză le au în creşterea competitivităţii. O societate digitală durabilă trebuie să se bazeze pe îmbunătăţirea alfabetizării digitale (eSkills) a cetăţenilor europeni, pe servicii eficiente de e-guvernare şi informatizarea sistemelor de sănătate prin utilizarea soluţiilor tehnologice pentru a asigura dezvoltarea şi îmbunătăţirea competenţelor.

În ceea ce priveşte achiziţiile publice, premierul a apreciat sprijinul constant al Comisiei Europene şi a evidenţiat că Guvernul va pregăti cu atenţie transpunerea pachetului de reformă a legislaţiei europene, după adoptarea formală a acestuia.

În cadrul discuţiilor, premierul a evidenţiat susţinerea de către România a propunerilor vizând Uniunea Bancară şi aprofundarea Uniunii Economice, se precizează în comunicat. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.