Acasă Politic Afganistan: Polițisti români medialiați în Afganistan

Afganistan: Polițisti români medialiați în Afganistan

DISTRIBUIȚI

1237008 – 25102013 – În cadrul unei ceremonii desfăşurată la Kabul, la sediul Misiunii de Poliţie a Uniunii Europene în Afganistan, patru ofiţeri români de poliţie din Misiunea EUPOL Afganistan au fost medaliaţi cu medalia de serviciu.

Distincţia a fost înmânată poliţiştilor români de către Karl Åke Roghe, şeful EUPOL Afganistan, care le-a adresat cu această ocazie felicitări pentru contribuţia adusă la îndeplinirea obiectivelor Misiunii şi implicarea activă în demersurile demarate de Uniunea Europeană pentru securitatea internaţională.

          De asemenea, în cadrul ceremoniei, mai mulţi membri ai misiunii EUPOL, printre care şi un ofiţer de poliţie român, au primit diplome de apreciere din partea şefului Districtului 9 de Poliţie din Kabul, colonel Najibullah Samsoor, pentru buna cooperare în domeniul securităţii interne.Misiunea de poliţie a Uniunii Europene în Afganistan (EUPOL) a fost inaugurată la 17 iunie 2007 şi vizează acordarea de sprijin guvernului Republicii Islamice Afganistan pentru crearea şi consolidarea unei forţe poliţieneşti în măsură să contribuie la asigurarea păcii, a securităţii şi a siguranţei poporului afgan, într-un stat organizat pe principii democratice.

            În prezent, în teatrul de operaţiuni din Afganistan se află 18 poliţişti români ce desfăşoară activităţi de pregătire profesională, îndrumare şi consiliere a poliţiştilor afgani din cadrul Ministerului Afgan de Interne, Ministerului de Justiţie şi Parchetului General din Afganistan.

             Prin misiunile la care participă în teatrul de operaţiuni din Afganistan, personalul Ministerului Afacerilor Interne contribuie la procesul de reformă a instituţiilor afgane, pentru sprijinirea statului de drept şi a unei forţe de poliţie ce respectă drepturile omului şi care se află în slujba populaţiei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.