Acasă Politic Bucuresti: Ana Birchall: Doar un sistem fiscal stabil și coerent duce la...

Bucuresti: Ana Birchall: Doar un sistem fiscal stabil și coerent duce la crearea unei clase de mijloc puternice

DISTRIBUIȚI

123790– 29102013 – PSD Ana Birchall a susţinut în plenul Camerei Deputaţilor că „România are nevoie de o clasă de mijloc conturată, reprezentativă şi puternică care nu poate fi obţinută decât printr-un sistem fiscal stabil şi coerent.” În declarația politică susţinută în plenul Camerei Deputaţilor deputatul Ana Birchall a declarat:

„Diminuarea clasei de mijloc sau lipsa de stabilitate a unui sistem fiscal şi macro-economic nu se mai pot opri la graniţele unui stat şi, se pare nici la ţărmul unul continent. Sunt probleme care ne afectează pe toţi, probleme globale care necesită abordări şi soluţii unitare.”

„Este de la sine înţeles că după reducerile salariale din 2010 clasa de mijloc din România a avut de suferit atât calitativ, cât şi cantitativ aceasta s-a redus. Familii care depindeau de veniturile obţinute de la stat s-au aflat brusc în imposibilitatea de a plăti cheltuielile zilnice. Mai mult decât atât regimul fiscal s-a modificat considerabil şi TVA-ul a crescut nepermis de mult, cu 5 procente până la 24%. Acest cumul de lovituri pe care clasa de mijloc le-a primit a fost devastator, preţurile au crescut şi, evident o mare parte din populaţia României a regresat din punct de vedere economic ajungând în sărăcie”, a declarat deputatul PSD.

Ana Birchall a subliniat faptul că Guvernul USL a luat o serie de măsuri, adoptate cu celeritate după investirea în funcţie printre care: „revenirea la nivelul de salarizare ante 2010, renunţarea la impozitarea pensiilor, susţinerea sectorului IMM-urilor şi nu în ultimul rând reducerea TVA la pâine” cu obiectivul de a consolida clasa de mijloc din România.

În susţinerea argumentelor sale, deputatul PSD a adus o serie de statistici care prezintă creşterile succesive ale câştigului salarial mediu net din 2012 şi 2013: „Salariul mediu net lunar pe economie în anul 2012 s-a plasat la valoarea de 1.507 lei această sumă se află în creştere faţă de anul 2011, cu 4,4% însemnând 63 de lei. Datele statistice din 2013 ne arată faptul că avem un câştig salarial mediu net care ajunge la valoarea de 1.615 lei, în creştere faţă de anul 2012 cu 103 lei.”

Deputatul PSD Ana Birchall şi-a încheiat intervenţia declarând: „În concluzie stimaţi colegi, consolidarea clasei de mijloc este singura soluţie pe care o avem acum la dispoziţie pentru întărirea capacităţii noastre economice pe termen lung. Am susținut şi voi continua să promovez politicile publice progresiste care să susțină dezvoltarea economică, funcționarea economiei de piață, crearea de locuri de muncă, protecție socială pentru cei nevoiași și defavorizați statul având, în opinia mea, un rol activ în domenii precum educația și sănătatea.

Progresul economic nu exclude politicile de protecție socială așa după cum politicile de protecție socială nu împiedică progresul economic. În realitate sunt complementare.” – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.