Acasă Politic Turcia: Premierul Ponta a discutat cu omologul japonez proiecte de infrastructură

Turcia: Premierul Ponta a discutat cu omologul japonez proiecte de infrastructură

DISTRIBUIȚI

123803 –30102013 – Premierul Victor Ponta a avut marţi, în marja participării la ceremonia de inaugurare a tunelului submarin Marmaray de la Istanbul, o întrevedere cu premierul japonez Shinzo Abe.Cei doi prim-miniştri au salutat nivelul foarte bun al cooperării bilaterale şi au convenit să dinamizeze agenda economică bilaterală.

Premierul Victor Ponta a salutat prezenţa companiilor japoneze în România şi a discutat cu omologul său japonez o serie de proiecte în domeniul infrastructurii, al situaţiilor de urgenţă şi  pregătirii în caz de evenimente naturale majore. Şeful Executivului român prezentat premierului japonez oportunităţile de afaceri oferite de poziţionarea geografică a României.

De asemenea, Victor Ponta a mulţumit guvernului japonez pentru decizia de extindere a programului „Visa waiver” cu încă 3 ani şi a evidenţiat buna cooperare în domeniul afacerilor interne.

Cei doi premieri au abordat şi modalităţile de cooperare între UE şi Japonia, inclusiv prin încheierea acordului de liber schimb, acord  aflat în curs de negociere, potrivit unui comunicat al Guvernului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.