Acasă Politic Bucuresti: Frank Rose: România îşi va respecta angajamentele faţă de NATO

Bucuresti: Frank Rose: România îşi va respecta angajamentele faţă de NATO

DISTRIBUIȚI

123792 – 29102013 – Frank Rose, asistent secretar de stat pentru politica spatiala si de aparare si conducator al negocierilor din partea americana pentru baza de la Deveselu, a declarat marti ca Washingtonul este „increzator ca, indiferent cine va cistiga urmatoarele alegeri in Romania, Turcia sau Polonia, vor fi pe deplin angajati in respectarea

angajamentelor fata de NATO”. Frank Rose a mai spus ca cererile Rusiei pentru garantii legale in privinta scutului sunt „inacceptabile” si ca finantarea scutului european antiracheta are atât sprijinul presedintelui Barack Obama, cât si sustinerea ambelor mari partide din Congres.

Intrebat in cadrul unei mese rotunde daca oficialii americani se tem ca eventuale schimbari politice la vârf in Polonia, Turcia sau Romania ar putea afecta proiectului scutului european, Franck Rose a raspuns „Cred ca raspunsul e nu. Cred ca aici in Romania, in Polonia si Turcia avem o sustinere puternica pentru angajamentele in NATO. Nu e atât un sistem american, cât o contributie romano-americana, polono-americana sau turco-americana la sistemul de aparare al NATO”.

„Suntem increzatori ca, indiferent cine va câstiga urmatoarele alegeri in Romania, Turcia sau Polonia, vor fi pe deplin angajati in respectarea angajamentelor fata de NATO”, a adaugat Rose.

Rose a laudat contributia Romaniei la proiect: „Romania a fost un partener fantastic, atat in negocierile asupra Acordului privind sistemul antiracheta, ca si in ceea ce priveste cooperarea la implementarea Acordului. Cred ca ceea ce asteptam de la Romania este doar sa continue excelenta cooperare pe care am primit-o astazi. A fost, intr-adevar, o cooperare excelenta si mi-as dori ca fiecare loc sa fie ca Romania. Este un model referitor la modul in care se fac lucrurile cand lucrezi cu un aliat puternic si angajat”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.