Acasă Politic Bucuresti: PDL nu vrea un nou Cod silvic

Bucuresti: PDL nu vrea un nou Cod silvic

DISTRIBUIȚI

123106 – 02102013 – PDL îi solicită premierului Victor Ponta să nu adopte proiectul noului Cod silvic în varianta propusă de ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, a declarat viceliderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, în cadrul unei conferinţe de presă.

PDL nu susţine acest proiect întrucât conţine prevederi care favorizează marii agenţi economici din domeniul valorificării lemnului, afectând aproximativ 4.500 de IMM-uri, dar şi o bună parte a populaţiei, întrucât duce la scumpirea lemnelor de foc, a argumentat democrat-liberalul. Mai exact, acesta a arătat că articolul 62 al Codului silvic îi obligă pe agenţii economici ca, de la 1 ianuarie 2014, 50% din masa lemnoasă să fie valorificată în depozit, urmând ca de la 1 ianuarie 2015 prevederea să se aplice pentru întreaga cantitate deţinută.

„Prin vânzarea lemnului de foc din depozit cresc costurile cu 15-18%, implicit şi TVA şi impozitul pe profit. Această inovaţie este o modalitate şmecherească de a aduce mai mulţi bani la buget”, a apreciat viceliderul deputaţilor PDL, care a adăugat că aproximativ 4.500 de IMM-uri din domeniu ar putea fi silite să îşi închidă porţile, ceea ce ar însemna aproximativ 100.000 de şomeri în plus.

Totodată, deputatul democrat-liberal a arătat că furtul de masă lemnoasă trebuie definit şi în Codul de Procedură Penală. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.